Ελευθέριος Τζουμέρκας

Ο Ελευθέριος Τζουμέρκας είναι απόφοιτος του Κλασικού Λυκείου του Αρσακείου Ψυχικού. Ακολούθησαν σπουδές Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από μικρή ηλικία εργαζόταν ως φιλόλογος σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης από το 2004. Είναι τελειόφοιτος στο ΠΜΣ «Εκπαίδευση και τεχνολογίες σε συστήματα εξ αποστάσεως διδασκαλίας και μάθησης-επιστήμες της αγωγής» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία σε γνωστά φροντιστήρια της Αθήνας, μετακόμισε το 2009 στην πόλη της Κέρκυρας, όπου και ίδρυσε το πρότυπο φροντιστήριο «Έκθεση-Έκφραση» με σκοπό την ολοκληρωμένη διδασκαλία του μαθήματος της νεοελληνικής γλώσσας.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν ποικίλα θέματα, όπως: διδασκαλία της νεοελληνικής γλώσσας, διδασκαλία μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, φιλοσοφία.

Έχει συγγράψει πλούσιο διδακτικό υλικό για τη διδασκαλία του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης. Το 2008 βραβεύτηκε με βραβείο καλής διδακτικής πρακτικής από το ΙΕΠ για τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας.

Το 2011 ήταν ένας από τους εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας σε διεθνές φόρουμ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

Από το 2004 έως σήμερα, ως υπεύθυνος του Φιλολογικού Φροντιστηρίου, έχει βοηθήσει χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες να αγαπήσουν το γλωσσικό μάθημα και να πετύχουν τους στόχους τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Από το 2014 παρέχει εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας σε πολλούς μαθητές που χρειάζονταν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μάθησης για να καταλάβουν καλύτερα το μάθημα και να αποδώσουν στις εξετάσεις.